Mersul pe jos vă îmbunătățește viața sexuală

Mersul pe jos vă îmbunătățește viața sexuală

Mersul pe jos îţi menţine atât starea fizică, dar şi sănătatea. Dacă te plimbi 25 de minute pe zi, reduci drastic riscul de a muri de cancer, arată cercetările.
Astfel, s-a demonstrat că pacienţii diagnosticaţi cu o boală oncologică, care au mers zilnic la plimbare, şi-au crescut şansele de supravieţuire cu aproape 50 la sută.
În cadrul studiului au participat aproape o mie de persoane diagnosticate cu cancer intestinal şi peste 300 de femei bolnave de cancer mamar, care fusese deja operate.
Timp de opt ani, primul grup a urmat un program de exerciţii fizice, iar al doilea a primit îngrijire standard. Cel mai preferat exerciţiu ales de majoritatea pacienţilor a fost, desigur, mersul pe jos, iar ca urmare şi rezultatele au fost uimitoare.
Riscul de a muri de cancer a scăzut cu 42 la sută, de unde putem concluziona că activitatea fizică deţine un rol esenţial în supravieţuirea umană.
Mersul pe jos mai are şi alte beneficii: răceşti mai rar, şi astfel, îţi păstrezi banii daţi pe medicamente, îţi dă o stare de bine şi un somn liniştit, îţi întăreşte inima şi asigură o viaţă sexuală normală.
La fel este binevenit pentru sistemul osos şi creier. Aşa că, data viitoare, lasă-ţi maşina în parcare şi optează pentru a merge pe jos, dacă vrei să fii sănătos.

Author Description

Ziarul Oglinda

No comments yet.

Join the Conversation