Israelul, singura țară de care se tem jihadiștii ISIS

Israelul, singura țară de care se tem jihadiștii ISIS

Moshe Ya’alon, fost ministru al Apărării israelian, a afirmat că luptătorii Stat Islamic „şi-au cerut scuze” după ce au lansat un atac asupra soldaţilor israelieni, scrie Independent.
Moshe Ya’alon s-a referit la un incident în care un grup afiliat Stat Islamic de lângă Înălţimile Golan a avut un schimb de focuri cu forţele israeliene, în noiembrie, anul trecut.
Zona este un platou stancos în sud-vestul Siriei, care a fost parţial confiscată de Israel în timpul Războiului de şase zile din 1967 şi ulterior anexată.
„A existat un caz în care Daesh a deschis focul şi apoi şi-a cerut scuze”, a declarat Ya’alon în cadrul unui eveniment, în timpul căruia a fost întrebat despre politica Israelului asupra Siriei.
Militarii israelieni au atacat grupul jihadist Khalid ibn al-Walid cu bombardamente şi foc de rezervă, ucigând patru dintre ei, transmite The Times of Israel.
Aceasta a fost prima ciocnire directă dintre forţele israeliene şi militanţii Stat Islamic, după ce grupul terorist a deschis focul asupra unei patrule militare din partea israeliană, a spus un purtător de cuvânt militar.
Khalid ibn al-Walid, care s-a afiliat cu ISIS în mai 2016, a confiscat teritoriul, inclusiv un oraş şi mai multe sate de la graniţa cu Siria, într-un atac surprinzător în luna februarie a acestui an.
Un purtător de cuvânt al lui Ya’alon a refuzat să elaboreze modul în care Stat Islamic şi-a cerut scuze faţă de Israel după atac, iar forţele de apărare ale Israelului au refuzat să comenteze acest subiect.
Potrivit primilor jurnalişti occidentali, care au intrat pe teritoriile ISIS şi au supravieţuit, Israelul este singura ţară din lume de care se teme Stat Islamic, deoarece militanţii consideră că armata israeliană este prea puternică pentru a se confrunta cu aceştia.

Author Description

Ziarul Oglinda

No comments yet.

Join the Conversation