Întâlnire Iohannis – Trump la Casa Albă, pe 9 iunie

Întâlnire Iohannis – Trump la Casa Albă, pe 9 iunie

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 4 – 9 iunie, o vizită în Statele Unite ale Americii. Elementul central al acestei vizite este întrevederea oficială cu preşedintele SUA, Donald Trump, în data de 9 iunie, a anunţat Administraţia prezidenţială. Casa Albă a confirmat întâlnirea într-un comunicat oficial.
„Preşedintele Donald Trump aşteaptă cu interes să discute despre modalităţile de aprofundare a legăturilor dintre Statele Unite şi România şi despre întărirea parteneriatului strategic”, a spus purtătorul de cuvânt al Casei Albe.
„Întrevederea celor doi înalţi oficiali va fi un excelent prilej pentru a discuta perspectivele de aprofundare şi extindere a Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite pe toate palierele relevante, inclusiv în contextul în care în acest an se împlinesc 20 de ani de la lansarea acestuia”, se arată în comunicatul de la Palatul Cotroceni.
„Astfel, preşedintele Klaus Iohannis va aborda priorităţile de acţiune în cadrul relaţiei bilaterale şi va reconfirma angajamentul ferm al ţării noastre de a rămâne un aliat predictibil, stabil şi de încredere al Statelor Unite”, precizează Administraţia prezidenţială.
Ambasada României la Washington salută anunţul oficial al Casei Albe privind întâlnirea la nivel înalt dintre preşedintele Statelor Unite ale Americii şi preşedintele României.
„Întâlnirea care va avea loc la Casa Albă, pe data de 9 iunie 2017, este rezultatul unei activităţi diplomatice lansate şi susţinute imediat după începerea mandatului noului preşedinte al SUA”, precizează ambasada într-un comunicat remis Ştirilor TVR.
Klaus Iohannis va participa pe 5 iunie, în calitate de invitat de onoare, la Forumul Global al prestigioasei organizaţii American Jewish Committee (AJC), care are peste 110 ani de existenţă. Cu acest prilej, AJC va acorda preşedintelui Klaus Iohannis distincţia „Light Unto the Nations”, cea mai înaltă distincţie a organizaţiei care se decernează unor şefi de stat sau de guvern în semn de recunoaştere pentru impactul internaţional important în domeniul păcii, securităţii, democraţiei, promovării valorilor umane.
Vizita la Washington mai cuprinde şi alte elemente de program, inclusiv o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii de români din SUA, se precizează în comunicatul oficial al Palatului Cotroceni.

Author Description

Ziarul Oglinda

No comments yet.

Join the Conversation