Băsescu vrea arestarea tuturor celor care au furat voturi în 2009

Băsescu vrea arestarea tuturor celor care au furat voturi în 2009

Senatorul PMP Traian Băsescu a declarat, aseară, că renumărarea voturilor este “singurul lucru” pe care îl poate face viitoarea comisie parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, dar crede că acest lucru nu mai este posibil deoarece buletinele se păstrează şase luni.
Băsescu a spus că o renumărare a voturilor ar indica faptul că el a câştigat alegerile cu 52% din voturile exprimate, iar Mircea Geoană a pierdut cu 48% din voturi.
“Pentru a se face acest lucru, şi parlamentarii care vor fi în această comisie şi dvs. ştiţi foarte bine că ar trebui renumărate voturile, cele 10.500.000 de voturi valabil exprimate. Altfel, totul este o poezie”, a spus Băsescu la România TV, potrivit Agerpres.
Întrebat dacă mai este posibilă renumărarea voturilor din 2009, Băsescu a spus că a înţeles că nu.
“Nu mai e posibil (…). Şi eu am crezut, în faza iniţială, că se pot renumăra. Am înţeles că, în conformitate cu legea, buletinele de vot se păstrează şase luni. (…) Dacă există acele buletine de vot, eu cer un lucru simplu, singurul lucru pe care îl are de făcut comisia este renumărarea voturilor. (…) PSD a reclamat numărătoarea alegerilor şi Curtea Constituţională a decis ca, în primă fază, să se numere voturile anulate. Din 134.000 de voturi, s-au găsit trei mii şi ceva de voturi care îmi fuseseră furate mie. (…)Deci ei erau patru contra unu (reprezentanţi ai partidelor în secţiile de votare-n.r.), (…) drept pentru care Curtea Constituţională a spus: nu se mai numără şi celelalte voturi, era un lucru elocvent, cel furat fusesem eu,” a spus fostul preşedinte, adăugând că nu îl interesează participarea ca membru în comisie.
Băsescu propune să fie arestaţi toţi cei care au furat voturi: “Eu abia am aşteptat să fiu chemat (la comisia parlamentară-n.r.), să mă prezint, să raportez, că au furat alegerile în ţară (…). Eu vin cu o propunere: să-i arestăm pe toţi care au furat voturi”.
Întrebat cui foloseşte comisia parlamentară de anchetă, Băsescu a replicat: “patriei şi adevărului”.

Author Description

Ziarul Oglinda

No comments yet.

Join the Conversation