Portretul unui artist complet – VALENTIN IONESCU

Portretul unui artist complet – VALENTIN IONESCU

Născut în anul 1967 dintr-o familie care cochetează cu arta, mama – pictor desenator la Studioul Animafilm Bucureşti, iar tatăl operator peliculă la studiourile de film Buftea.
Cu astfel de ingrediente pleacă pe drumul sinuos al artei comuniste. Urmează şcoala gimnazială de arte, apoi liceul de Filologie-Istorie (nu mai erau locuri în liceul de artă – numai 24).
Revoluţia este trăită la intensitate maximă pe baricade, apoi continuată pe băncile facultăţii de artă, secţia decorativă murală.
Tranziţia o simte la “cotele ei valorice ridicate” trecând în partea reclamei stradale şi decoraţiuni denumită generic Publicitate.
Profesor de artă la nivel preşcolar, apoi pregătitor trepte de admitere în liceele de artă.
Expoziţii colective de grafică şi pictură la începutul anilor `90 în lumea Science Fiction-ului: Germania, Austria, Cehia, Malta.
Tabere de vară şi academii al căror target era promovarea şi dezvoltarea de noi talente pe tărâmul frumosului şi al imaginarului.
Trece prin toate etapele transformării OM-ului de artă prin sute de ore de lucru în atelier, promovarea artei la nivel juvenil dar şi trecerea la cursuri de terapie prin artă.
Din 2013 alocă timp copiilor loviţi de maladia secolului la Institutul Oncologic “Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” Bucureşti.
Tot din anul 2010 este profesor la şcoli de artă şi centre de creaţie private.

Author Description

Ziarul Oglinda

No comments yet.

Join the Conversation