Natura vindecătoare

Natura vindecătoare

Interviu cu dl. Ionuț Condure – Fitoterapeut și Director General al Natura Plant IF

Vă salut dragii mei!

M-am hotărât să scriu acest articol despre medicina tradițională-naturistă și beneficiile naturii înconjurătoare, în urma unui documentar vizionat pe unul din posturile de televiziune italiene. În acel documentar se spunea că în Italia s-a dat o hotărâre a Ministerului Sănătății, prin care instituțiile de învatamant superior cu profil medical trebuie să înființeze secții de învațamânt și studiu al plantelor medicinale, mergând de la recunoașterea plantelor, zonele în care pot fi găsite, beneficiile lor, moduri de preparare și pregătire a leacurilor naturiste. Am tras concluzia ca treaba e serioasă din moment ce o țară europeană face lucrul acesta și că tratamentele recunoscute ca “leacuri băbești” au revenit în actualitate, ba mai mult sunt recunoscute ca și mod de tratare a diferitelor afecțiuni și boli.
Pornind de la această “descoperire” și știind ca la noi, în România, tratarea diferitelor afecțiuni are o istorie milenară, mergând până în zilele noastre, m-am decis să vă prezint un fitoterapeut cu acte în regulă, care se ocupă de fitoterapie din tată-n fiu cum se spune. Este vorba de dl. Ionuț Condure, director general al Natura Plant IF. Domnul Condure conduce o afacere început[ în anii ’70 de tatăl său, care și el o preluase la rândul lui de la bunicul și tatăl său. Avem de-a face cu niște cunoscători, cu oameni care cunoșteau plantele de leac cu ochii închiși, după miros, după textură…, așadar Ionuț Condure a crescut încă de copil cu aceste lucruri, fiind luat de către cei din neamul său la culesul și pregătitul plantelor. De altfel, el spune: “pasiunea pentru natură, frumusețea și diversitatea plantelor medicinale care sunt prezente peste tot, așteptând să fie descoperite, toate astea m-au făcut să urmez această cale a medicinii naturiste”. Specializându-se pe teren și mai apoi pregătindu-se să devină fitoterapeut “cu țidulă” ,în 1998 preia afacerea familiei, care până atunci se făcuse într-un mod empiric și o transformă într-una recunoscută și specializată în tratamente și produse naturiste, îmbogățind portofoliul societății cu peste 120 de produse, unele realizate după retete vechi și foarte vechi, lăsate moștenire de înaintașii lui. Pasiunea pentru natură și grija pentru sănătatea semenilor îl fac să aprofundeze căutările și realizează noi tratamente naturiste, care au în componența lor 100% ingrediente naturale.
Printre produsele realizate se regăsesc Ceaiurile, Tincturile, Extractele din plante, Siropuri și Creme, care trateaza și ameliorează diferite afecțiuni, cum ar fi: diabetul, afecțiuni ale prostatei, afecțiuni renale, afecțiuni hepatice, cardiovasculare, reumatice, imunitate, hemoroizi, psoriazis și multe altele. Toate aceste tratamente se realizează din plante crescute natural în Munții Apuseni, dar și în culturi proprii, sub o atentă supraveghere. Ionuț Condure ne spune că atunci când este sunat de către pacienți și stă de vorbă cu ei pentru a le prescrie diferite tratamente nu exclude medicina moderna cu tot ceea ce implic[ ea, dar îi sfătuiește să nu apeleze excesiv la medicamentele de sinteză, știu fiind faptul că abuzând de acestea se pot trezi că-și fac mai mult rău decât bine.
Unele tratamente pot fi administrate și preventiv, pentru o mai bună funcționare a unor organe și creșterea sistemului imunitar, chiar dacă persoana, pacientul, nu prezintă semnele unor afecțiuni. Sunt binecunoscute curele de detoxifiere și “de schimbare a sângelui” care erau literă de lege în anumite perioade ale anului și pe care poporul român le-a aplicat ani și ani, unele persoane neștiind ce este acela un medicament de sinteză în viața lor. Ionuț Condure spune că face acest lucru pentru oameni și pentru că natura a creat câte un remediu pentru orice boală, noi rămânând să-l descoperim și că este în continuu în cautare de noi remedii, de noi tratamente care să aducă alinare și vindecare celor care apeleaza la acest tip de tratament. Toate produsele Natura Plant IF sunt certificate, au prespecte cu modul de administrare și certificat de garanție, iar dl.Condure oferă consultații prin telefon tuturor acelora care vor să apeleze la aceste tratamente naturiste și sunt consiliați înainte de a-și comanda produsele.
Ca un sfat personal, le-aș indica cititorilor care din diferite motive de sănătate vor apela la aceste tratamente naturiste să-și facă și un consult medical specializat din care să reiasă clar de ce afecțiune suferă, pentru a fi mai ușoară și mai clară interacțiunea cu tratamentul naturist prescris de către dl. Condure. Pentru a afla mai multe despre remediile naturiste ale Natura Plant IF, puteți intra pe www.naturaplantif.ro sau intrând în contact direct la nr. de telefon 0740247376 și e-mail ionutcondure@yahoo.com
Poate că omenii se vor întoarce la natură, poate că oamenii vor întelege că Dumnezeu a lăsat pe pământ câte un remediu, un leac pentru orice boală și că protejând natura, ne protejăm pe noi. Alegerea e a fiecăruia! În încheiere aș vrea să vă spun de o altă țară care este pionieră în acest domeniu și care promovează tratamentele naturiste în secții special deschise în spitale de stat și asta de ani de zile, banii alocați cercetării și implementării tratamentelor naturiste fiind de ordinul miliardelor de dolari. Este vorba de China, unde natura și tratamentele naturiste au fost puse la treabă de mult, recunoscându-se beneficiile acestor remedii naturale care nu au contraindicații, sau au foarte puține în comparație cu medicamentele de sinteză, care, ca o paranteză, sunt și mult mai scumpe.
Până data viitoare vă doresc să aveți sănătate, spor în toate și să fiți prieteni cu natura.

Iulian Niculae JULL

Author Description

Ziarul Oglinda

No comments yet.

Join the Conversation