BALENA ALBASTRĂ – TREZIŢI-VĂ!

BALENA ALBASTRĂ – TREZIŢI-VĂ!

Ce este jocul Balena Albastră se întreabă tot mai multă lume, mai ales că acest așa-zis joc a început să facă victime și în România, după ce a făcut peste 130 de victime în Rusia. Vineri, cinci elevi din Iaşi s-au axfisiat şi au ajuns la spital, după ce şi-au ţinut respiraţia. Incidentul a avut loc la şcoala „Veronica Micle” în pauza de la ora 12. Colegii celor care au ajuns la spital au povestit că totul a pornit de la o colegă care le-a sugerat acest joc.
Inițial jocul a luat amploare în Rusia, unde a cauzat peste 130 de victime, dar acesta începe să fie tot mai recunoscut și răspândit. Se cunosc cazuri şi în Republica Moldova, chiar și în România, unde cinci copii au fost găsiți asfixiați la școală.

Ce este jocul Balena Albastră

Balena Albastră este un joc cu mare răspândire în mediul online prin care copiii și adolescenții sunt manipulați să recurgă la cele mai nebunești gesturi, gesturi ce le pun viața în pericol și, așa cum s-a văzut deja, pot fi chiar mortale. Jocul durează 50 de zile, timp în care cel implicat este obligat să ducă la îndeplinire anumite sarcini.

Cum se joacă Balena Albastră

Cel care înscrie intră sub tutela unui administrator care îl îndrumă prin sarcinile pe care le va avea și va fi ajutat să își ducă la îndeplinire „obligațiile”. Administratorul îți amintește constant că odată ce ai început jocul nu mai ai posibilitatea de scăpare, iar în momentul în care jucătorii ezită să facă ceea ce li se cere, aceștia recurg la amenințări asupra jucătorului și a familiei acestuia.
Prima sarcină presupune încrustarea pe mână, cu ajutorul unei lame de ras #F58. Iar alte sarcini ulterioare îți cer să realizezi o balenă. Apoi jucătorii trebuie să își încrusteze pe piele și tot felul de alte înscrisuri și desene, să vizioneze filme horror, să-și țină respirația și să fie apăsați puternic pe piept și să se trezească la ore neobișnuite din noapte pentru a face tot felul de lucruri.
De asemenea, jucătorii trebuie să le trimită o poză prin care să demonstreze că și-au dus la îndeplinire obligațiile. Abia apoi ei pot trece la următorul nivel. Partea cea mai sinistră e că ultimul task al jocului le cere acestora să se sinucidă.
Jucătorii, care au vârste fragede de cele mai multe ori, sunt manipulați și ajung să creadă cu adevărat că nu mai au nicio scăpare și că trebuie să ducă la final toate sarcinile, inclusiv pe aceea de a se sinucide.
Pe lângă cele 130 de victime din Rusia, jocul Balena Albastră a făcut două victime și în Chișinău. Săptămâna trecută, doi tineri s-au aruncat de pe o clădire cu 17 etaje, iar apropiații acestora spun că cei doi practicau periculosul joc. Și în România, la Iași, au ajuns la spital cinci copii asfixiați după ce au jucat Balena Albastră.

Author Description

Ziarul Oglinda

No comments yet.

Join the Conversation