Amanţii Elenei Ceauşescu

Amanţii Elenei Ceauşescu

Elena Ceauşescu a avut şi alţi iubiţi, în afara căsniciei sale cu Nicolae Ceauşescu. Cu doi dintre aceştia a trăit poveştile de iubire înainte de a se căsători cu cel ce avea să devină dictatorul comunist al României, în timp ce alţii i-au fost amanţi în perioada în care formau cuplul prezidenţial. Toate aceste erau subiecte tabu chiar şi pentru reprezentanţii fostei securităţi şi au devenit publice abia după Revoluţie.

După evenimentele din 1989, istoricii şi nu numai au început să se „aplece” şi asupra vieţii intime a soţilor Elena şi Nicolae Ceauşescu. Fosta primă doamnă a ţării ar fi avut o viaţă amoroasă destul de înfierbântată, dacă ar fi să dăm crezare listei de amanţi care circulă în spaţiul public.

Astfel, prima iubire a Elenei Ceauşescu a fost tatăl naistului Gheorghe Zamfir, tânăr pe care l-a cunoscut în satul natal, la Petreşti. Relaţia dintre cei doi a fost de scurtă durată, pentru că bărbatul a plecat la Bucureşti, unde s-a angajat chelner. Elena a venit după el, dar fostul iubit nu a mai dorit-o.

Relaţia cu fratele dictatorului Nicolae Ceauşescu

Aceasta a rămas, totuşi, în Bucureşti s-a înscris şi a început să activeze în Partidul Comunist, perioada în care l-a cunoscut pe Nicolae Ceauşescu. La Bucureşti, primul pe lista de cuceriri se pare că a fost Marin Ceauşescu, fratele dictatorului.
Povestea lor s-a terminat rapid, odată cu plecarea acestuia în armată. Mihaela Ceauşescu, fiica lui Marin, care s-a sinucis la Viena după moartea soţilor Ceauşescu în decembrie 1989, a descris în cartea „Nu regret, nu mă jelesc, nu strig“ relaţia dintre Elena şi tatăl său: „tanti Lenuţa avea o slăbiciune deosebită pentru Marin, pe care-l cunoscuse înaintea lui Nicolae şi cu care chiar flirtase o scurtă perioadă… Aşa ziceau gurile rele din familie şi îi mai reproşa şi mama la necaz lui tata, dar aşa, mai mult în glumă, luându-l peste picior: «De ce oare, Marine, n-ai luat-o tu, că salvai, dracu’ , ţara de la urgie?!»”.

Povestea de dragoste cu medicul Schechter

În anul 1939, în perioada cât viitorul dictator era la închisoare, Elena a „profitat” şi a avut o relaţie cu un soldat neamţ. Cea mai lungă şi mai „intensă” poveste de iubire a fost cea cu doctorul Abraham Schechter. Acesta a fost timp de 17 ani medicul personal al familiei Ceauşescu
„Odată, în Primăverii, mi-a spus colegul meu care era de serviciu la vilă, cei trei au intrat cu maşina în curtea reşedinţei cuplului Ceauşescu. Nicolae a coborât şi a început să urce scările pentru a intra în casă. În urma să venea Elena, urmată de doctorul Schechter, ultimul fiind colegul meu. În timp ce urcau pe scări, cel care mi-a povestit scenă a văzut cum doctorul a mângâiat-o uşor pe fund pe Tovarăşa“, povesteşte fostul colonel Dumitru Burlan, fost angajat în serviciul de Gardă al Direcţiei a 5 a Securităţii, în cartea „După 14 ani – Sosia lui Nicolae Ceauşescu se destăinuie“.

Author Description

Ziarul Oglinda

No comments yet.

Join the Conversation