Satul Viscri, o destinaţie turistică de vis

Satul Viscri, o destinaţie turistică de vis

Un sat din România a fost inclus pe lista celor mai frumoase destinaţii turistice din lume, potrivit unui top realizat de scriitorul Sylvie Bigăr.
Viscri, satul vechi de sute de ani, este lipsit de termopane sau culori ţipătoare ale caselor şi funcţionează după reguli proprii. Acest sat saxon a avut norocul de a deveni beneficiarul Fundaţiei „Mihai Eminescu Trust”, o organizaţie non-profit înfiinţată de Prinţul Charles, având ca obiectiv protejarea patrimoniului Transilvaniei.
Satul Viscri, a cărui biserica şi al cărui cimitir datează din secolul al XII-lea, a fost inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, iar fundaţia a implementat peste 300 de proiecte de restaurare a clădirilor, drumurilor pentru transportul elevilor la şcoală şi dezvoltarea antreprenorială locală.
Sylvie Bigăr le spune celor care vor să ajungă la Viscri că există o casă de oaspeţi în apropierea Bisericii Fortificate, „unde veţi putea dormi într-un pat saxon, vechi de 200 de ani, şi puteţi încerca terciul de mălai (mămăligă)”.

Author Description

Ziarul Oglinda

No comments yet.

Join the Conversation