Una din cinci persoane crede că femeile sunt inferioare bărbaților

Una din cinci persoane crede că femeile sunt inferioare bărbaților

Una din cinci persoane la nivel global consideră că femeile sunt inferioare bărbaților și ar trebui să stea acasă, precum și că bărbații sunt mai capabili la locurile de muncă și la studii, relevă un studiu realizat de institutul Ipsos MORI și dat publicității marți, în ajunul Zilei internaționale a femeii.
Aproape toate cele 17.550 persoane intervievate au fost de acord că bărbații și femeile ar trebui să aibă drepturi egale, însă trei din patru respondenți consideră că femeile se confruntă în continuare cu inegalitate socială, politică și financiară, scrie agerpres.ro.
„Este încurajator faptul că majoritatea atât a bărbaților, cât și a femeilor la nivel global cred în egalitatea de șanse (…) însă, în același timp, majoritatea consideră că nu putem vorbi încă de o reală egalitate a drepturilor”, a comentat Kully Kaur-Ballagan, director al Ipsos MORI.
În 24 de țări — printre care Brazilia, Canada, Rusia, Marea Britanie, India și Suedia — peste jumătate dintre intervievați s-au descris ca „feminiști”, dar un sfert s-au declarat „speriați” să-și susțină opiniile în favoarea drepturilor femeilor.

Author Description

Ziarul Oglinda

No comments yet.

Join the Conversation