Un nou teatru în România: TEATRUL PRINCIPAL

Un nou teatru în România: TEATRUL PRINCIPAL

TEATRUL PRINCIPAL din Bucuresti funcţionează ca o instituţie publică de cultură, de importanţă naţională si internatională, cu personalitate juridică, instituţie de spectacole, de repertoriu, finanţată din venituri proprii, donatii, sponsorizari şi subvenţii acordate de la bugetul de stat (punctual, pe anumite proiecte), aflată într-un parteneriat cu TEATRULUI PRINCIPAL din Barcelona.

Teatrul Principal din Bucureşti are ca obiectiv principal promovarea valorilor cultural-artistice, autohtone şi universale, pe plan naţional şi internaţional, conform Regulamentului de Organizare şi Funcţionare. Încă nu are un sediu propriu, închiriază săli pentru a juca cele patru spectacole din repertoriu. În Bucureşti se joacă la Sala Dalles sau la Palatul Naţional al Copiilor, iar in ţară în săli de teatru sau Case de Cultură! Cu o vechime de peste 400 de ani, Teatrul Principal reprezintă un adevărat brand cultural naţional şi internațional și este unul din principalii generatori de imagine în lume.
În perspectiva construirii unei clădiri și a redimensionării instituţionale aflate în plină desfăşurare, Teatrul Principal din Bucureşti îşi asumă – sub Motto-ul “Un teatru nou pentru un public nou“ inclusiv o vocaţie culturală polivalentă: instituția va deveni un centru cultural complex, dotat nu doar cu săli de teatru în care se joacă spectacolele din repertoriul curent, ci şi cu spaţii expoziţionale sau alte spații alternative, cu un Muzeu al TP, o sală de lectură pentru documentare teatrală, cu librărie, ceainărie, cafenea etc. în care se vor derula proiecte diverse, în cadrul programului “TP“. Cu o medie de 21 reprezentaţii şi peste 8840 de spectatori pe lună Teatrul Principal va fi, de departe, cel mai vizitat dintre teatrele româneşti.

Gabriel Fătu

“O NOAPTE FURTUNOASĂ”!

“O noapte furtunoasă” într-o montare clasică, cu actori consacrați, dar și cu tineri din noua generație, o versiune fără efecte speciale care respectă atât textul autorului, dar și însuși autorul.
Distribuția:
Gabriel Fătu, Adrian Păduraru, Neculai Predica
Cristina Drăghici / Simona Grumezea
Răzvan Ilie
Raphaela Lei / Doina Teodoru
Ionut Iftimiciuc / Stefania Dumitru
Regia: Teodora Câmpineanu

MĂ MUT LA MAMA!!!

O comedie tristă, o poveste veselă, optimistă, dar cu accente tragice, o bucăţica ruptă din viaţa de familie a noastră, a tuturor, despre ceea ce ar putea însemna o familie fericită…. Sau, drumul spre idealitate atunci când speranţa te învaţă să trăieşti frumos şi să te bucuri de fiecare clipă! Multe rasturnări de situaţie, fiecare încearcă să îşi marcheze teritoriul, dar, de fiecare dată, cu răbdare şi toleranţă, cu nervii întinşi, dar şi cu mult umor, totul se poate rezolva….
Distribuţia:
Adriana TRANDAFIR – mama
Andreas PETRESCU – Andrei (fratele mai mare)
si Gabriel FĂTU – Gabriel (fratele cel mic)
Scenografia: Iuliana GHERGHESCU
Regia: Gelu COLCEAG

“MĂ MUT LA…TATA?”

Oricine a văzut “MĂ MUT LA MAMA!” şi-a pus întrebări. Una dintre ele însă a fost cea mai importantă: “Oare Florin Piersic este iubitul mamei?”. E clar că trebuie să vezi partea a doua. Nu doar ca să afli răspunsul. Trebuie să te simţi la fel de bine ca atunci când ai văzut “MĂ MUT LA MAMA!”. Să râzi continuu, din momentul în care intri în sala de teatru, până când se termină spectacolul. Să simţi că merită fiecare minut pe care l-ai petrecut acolo! “MĂ MUT LA… TATA?” e noua întrebare la modă.
Distribuţia: ADRIANA TRANDAFIR ; ADRIAN PĂDURARU ; ANDREAS PETRESCU; ANCA DINICU / DOINA TEODORU şi GABRIEL FĂTU
Regia: GELU COLCEAG

“MĂ MUT SAU NU MĂ MUT? ACEASTA E-NTREBAREA!”

După Mă mut la mama şi Mă mut la…tata? a apărut şi partea a treia: Mă mut sau nu mă mut? Aceasta e-ntrebarea! O trilogie de comedie, primul serial de teatru din România!!!
Am putea numi spectacolul, ”Mama, iubitul ei şi soţia acestuia”. Dar ar fi păcat. Trilogia ”Ma mut…” trebuie să meargă până la capăt.
Mă mut la mama i-a făcut pe oameni să râdă atât de tare, încât a fost nevoie să inventăm Mă mut la… tata?. Succesul a continuat, aşa că hai să vezi dacă Mă mut sau nu mă mut? Aceasta e-ntrebarea!!!.
Distribuţia:
Adriana TRANDAFIR – mama
Adrian PĂDURARU – iubitul mamei
Carmen TĂNASE – soţia lui
Andreas PETRESCU – Andrei (fratele mai mare)
Anca DINICU / Doina TEODORU – fata de la masaj erotic
Doina TEODORU / Oana PUSCATU – poliţista
şi Gabriel FĂTU – Gabriel (fratele cel mic)
Costume: Eliza MUNTEANU
Regia tehnică: Dan IONESCU
Regia: GELU COLCEAG

Author Description

Ziarul Oglinda

No comments yet.

Join the Conversation